lørdag 6. oktober 2012

Jeg skal på fest med en gruffalo

Veslebror fylte tre år i dag! Store greier! Og han har ønska seg Gruffalo-bursdag i snart eitt år, så no har han ein (washitape)skog på soverommet og grilla rev i magen. For dei som er uinnvidde i Gruffalo-verda så er det ei bok skriven av Julia Donaldson og illustrert av Axel Scheffler. Dei har laga mange supre barnebøker saman!


MENY:
Grilla rev (innbakte pølser)
Ugle med krem (muffins med glasurugler)
Rørt slange (sure lisser) 
Gruffalo-kumle (popcorn)
Grønngiftige vorter (grøne druer)
Gruffalokake

Lilla pigg-juice (druejuice)
Pressa gras (eplejuice)

Vi byrja med å lese boka i skogen på rommet til ungane. Tenkte at sikkert ikkje alle hadde høyrt om Gruffalo før, og då vart det litt meir morosamt å gå til bords og ete grilla rev og ugler med krem.
Det funkar forøvrig dårleg å sende ungane på rommet å leike medan mamma pynter kake og baker pølser - det var ikkje særleg ryddig der før gjestane kom...


Du kjem langt med washitape, grøne post it-lappar, kongler og ein krakk frå Åhlens!
Sett vorta på Gruffalo. Printa ut eit bilete på A3-ark og hadde mange ulike grøne knappar som ein kunne trykke på med tack it.
Verdas enklaste vimpelrekke laga av grøn kartong og washitape bretta rundt trekantane. Hadde funka best med grøn 
tack it når knappane er litt gjennomsiktige. Knappar har eg kjøpt superbillig på Etsy.


Gruffalokake med inspirasjon Marron&Dolce, sjokolademuffins med angel frosting (aaltfor søt!), innbakte pølser (særs improvisert pizzadeig, men gode var dei!) og muffins utan glasur.


Heimebretta popcornbokser printa herfrå, dei små Gruffalofigurane med matnamnet på laga eg superkjapt hos PicMonkey


Gjestane fekk eit lite Gruffalo memoryspel oppi godteposen sin. Printa frå gruffalo.com (her kan du også printe invitasjonar og masse aktiviteter, som masker og teikneark - det skal vi bruke i morgon når vi skal repetere Gruffalotema i familiebursdag)The aftermath...


Det var utrulig kjekt å ha eit ordentleg tema for bursdagen. Men eg sto framleis i pysjamas og pynta kaka då dei første gjestane kom (heldigvis var det kollegaen min, så ho dekka bord medan eg skifta) - neste gong skal eg gjere ferdig kaka dagen før. Saftig kanelkake held seg jo lenge, så den kunne fint stått ferdigpynta i kjellaren. Washitape frå Etsy og Søstrene Grene, koppar og serviettar frå Ikea, sugerør, ballongar og silkeband er også frå Søstrene Grene.