søndag 4. mars 2012

Gamal kokekunst og sykkeltur


Vi har vore hos mampap på føremiddagsbesøk i dag, og ungane har storkosa seg med sparkesykkel og løpesykkel. Deilig med bar asfalt! Vi bur slik til at det er bakke opp og bakke ned, så då er det finfint å ha supre sykkelforhold hos besteforeldre som berre bur eit (litt langt) steinkast unna.



Mamma hadde funne fram husstellsboka si, på jakt etter oppskrift på havrekjeks. Det er vanvittig kult å lese kokebøker frå femtitalet! Og boka er godt brukt, så den er slitt. Illustrasjonen på baksida av "husfluga" er berre fantastisk - inni vengene står det diverse sjukdomar husfluga kan bere med seg; nervefeber, polio, kolera, spedalsksjuke og miltbrann! Farlige greier. Og du må for all del ikkje ha for mykje krydder i maten, det er farlige saker (det må vere eit under at min meksikanske familie framleis er i live!), gamle kjøtrestar kan forøvrig brukast til "forloren skjelpadde". Åh, så moro med gamle bøker!

No lagar meksikanaren Sunday roast, i dag blir det lam med noko blomkålgreier a la Jamie Oliver. Det luktar i alle fall himmelsk her på kjøkkenet no! Håper du også har ein fin søndag!

2 kommentarer:

  1. Hihi! Så festlige med gamle husstellbøker! Ikke verst. Og Jamie Oliver-mat hørtes himmelsk ut. Fin søndag :)

    SvarSlett
  2. Så herlig med den gamle boken!LOVE IT!

    Nydelig med sundayroast :)

    Her har vi vært på fotomesse og svermet i Lillestrøm.
    Ønsker deg en fabelaktig søndagskveld.
    klem

    SvarSlett