onsdag 22. august 2012

Ostemakaroni

Eller mac 'n cheese? I alle fall. Vi prøver å ikkje ete kjøt på måndagar, av miljøvenlege grunnar. Du kan lese om kjøtfri måndag her. På måndag var det ostemakaroni, det er ganske deilig å lage superenkel vegetarmat - og det smakar jo godt!

Oppskrifa er ei litt modifisert Jamie Oliver-oppskrift:

Skru på steikeomnen (200 grader). Kok opp 500g (fullkorns)makaroni i lettsalta vatn, men la det koke ca. 2 minutt kortare enn koketida. Ta vare på litt av kokevatnet. Smelt litt smør i den største steikepanna du har, når det "boblar" har du i ein liten neve fersk oregano og la det steike til det blir sprøtt (det tek ca. 1 minutt). Ha makaronien i panna saman med nokre ss av kokevatnet. Riv parmesan over og la det smelte i pastaen (her kan det vere lurt å røre litt i blant om du ikkje vil ha fastbrent pasta i botnen... Just sayin'...) Ha på salt og pepar.

Hell alt over i ei ildfast form. Strø riven mozzarella OG nokre skiver vanleg kvitost på toppen. Du kan sikkert bytte ut mozzarellaen med litt blåmuggost for ein vaksen versjon, sånn når eg tenkjer meg om. Evt. kan du rive litt parmesan også på toppen. (Ja, eg er glad i ost!)

Sleng forma i ovnen og la det stå til osten har smelta og byrja bli sånn deilig lysebrun og sprø. Yum!

Serverast med salat eller som tilbehør til anna middag.Og det beste av alt: Restar! Perfekt matboksmat som krev null arbeid. Berre å fylle matboksen og ta den med på jobb, varme i mikro eller i steikepanne. Går også an å ete den kald, men den smakar best varm.  God midtveke - det går mot helg igjen! :)

4 kommentarer:

 1. Ser godt ut :)
  Kos deg på jobb :)

  SvarSlett
 2. Kjøttfri mandag er bra!
  Vi har det samme hjemme hos oss:)
  Fin oppskrift du deler, den skal jeg legge på minnet.
  Artig og spennende blogg, her blir jeg ny følger:)
  Fin helg til deg!
  Klem Monica.

  SvarSlett
 3. Mmmm... det så deilig ut!

  Fineste tirsdagskvelden, søta!
  Her er det snart Greys og strikkepinner!
  klem

  SvarSlett
 4. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

  Jeg la merke til at du har smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Vi er for tiden rangert som den nest største side i verden i vårt marked der vi er i 37 forskjellige land. Alleoppskrifter.no har et stort antall besøkende som genererer høy trafikk fordi har over 20.000 unike besøkende / dag.

  Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Varme hilsen,

  Elin, Alleoppskrifter
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett