lørdag 19. november 2011

Adventskalenderinspirasjon

*puh* Langt ord å byrje med!

Men eg har vore på adventskalenderinspirasjonsjakt (*puh*) i dag. Eg fekk så vondt i nakken, så det vart ikkje vasking og grunning av vegg. Eg fekk lagt opp gardinene og hengt dei opp, så dagen var ikkje totalt vekkasta foran maskina ;)

Frå Martha Steward, elskar at ein snur eska og lagar eit bilete!


Via Pinterest, men bloggen er her - utrulig søt julepynt ein kan henge på adventstreet i løpet av desember. 


Frå Hobbycraft, via Pinterest, utrulig kul konvolutt-kalender!


Vi har ingen nissar i huset vårt (ikkje sånn veldig bevisst, men nissen har ingen stor plass her), men denne kalenderen er råkul!


Hadde eg skulle kjøpt ein kalender trur eg det måtte blitt denne frå John Lewis.


Vi skal ha aktivitetskalender, har ikkje tenkt på pakkekalender. Då eg var lita hadde vi blåfuglkalender og etterkvart sjokoladekalender, og det funka kjempefint. Synes det er kjekt å finne på ein ting saman kvar dag i ventetida, og det er jo gjerne ting vi skal gjere uansett (typ bake kaker, pynte pepperkakehus, henge opp lys på treet ute etc.). Det blir gjerne nok gåver på julaftan uansett, sjølv om vi begrenser det litt i vår familie. 

Her er kalenderen vi brukte då eg var yngre, tjuefire blåfuglar som flaug bort til vindauget og vart hengt opp i gardinstanga. 

"Fløy en liten blåfugl bort til vindu, bort til vindu, bort til vindu. 
Fløy en liten blåfugl bort til vindu en desemberdag"

Vi får sjå kva det blir til, eg likte fyrstikkeske-prinsippet. Akkurat passe til eit lite aktivitetskort og kanskje ein sjokoladebit om det skulle passe ;) Skal sjølvsagt vise fram når eg har bestemt meg!

No er det ein fireåring som ligg i dobbeltsenga og ventar på mamma. Eg har vore på kino (Twilight, yay!) og no var ho klar for litt mammakos.3 kommentarer:

 1. Nydelig inspirasjon! Blir spennnende og se hva du ender opp med.

  Jeg skal på twilight i dag og jeg gleder meg!

  Fineste helg, søte!
  Maiaklem

  SvarSlett
 2. For noen herlige kalendeer du har funnet! Likte veldig godt den nissen jeg :)

  Håper nakken er bedre.
  Ha en super fin lørdag.

  SvarSlett
 3. Så mykje fine kalenderar! :) takk for tips & inspirasjon! Høyres kos ut med 4-åringen. Håpar resten av helga vert flott og ♥

  SvarSlett