mandag 17. oktober 2011

Meatless Monday // kjøtfri måndag

Vi har veggismat på måndagar, for å spare miljøet for ekstreme påkjenningar (kjøt er jo ikkje akkurat miljøvenleg, med mindre det er lammekjøt eller viltkjøt). Det er fint å kunne bidra med bittelitt, og det er berre godt for oss å ete meir vegetarmat. Klipp og lim frå Wikipedia: "Meatless Monday is an international campaign that encourages people to not eat meat on Mondays to improve their health and the health of the planet." Det er også ein norsk versjon, kjøtfri måndag, med mange spanande oppskrifter. Trur eg må prøve gresskarsuppe, kjøpte eit gresskar i kyrkja i går (hausttakkefest), som eg ikkje heilt veit kva eg skal gjere med.


Det er jo definitivt suppetid no om hausten. Vi har prøvd oss på gulrot- og ingefærsuppe. Ingen superstor suksess blant kidsa (litt for mykje ingefær), men veldig godt for oss vaksne. Reiv litt i nasa gjorde den også! Og med improviserte osterundstykke til funka det knall! (Ungane åt mest rundstykke).


Håper du har ein finfin måndag, kjøtfri eller ei! :) God ny veke til deg og dine!! 

11 kommentarer:

 1. Det så godt ut! Ikke så dumt med slike dager uten kjøtt innimellom. Vegetarmat er ikke akkurat det vi spiser mest av her i huset, praktisk talt ingenting, så der burde vi absolutt bli flinkere. De kanelsnurrene under her så forresten utrolig gode ut! Kjøttfrie også, hihi. :)

  SvarSlett
 2. Det ble kjøtt på oss i dag. Som det vanligvis blir...Man burde bli flinkere til å prøve seg på andre retter...

  SvarSlett
 3. Kjøttfrie middager er fullt mulig og er ganske så godt. Fint å høre at dere prøver det ut! Liker konseptet. Liker også duken på bordet, veldig fin ;)
  Takk for mange hyggelige gode kommentarer hos meg, det setter jeg slik pris på og gjør meg glad! Ønsker deg en god uke,

  smil fra Mumsi

  SvarSlett
 4. oj! for et flott tiltak!
  flinkinger!
  dette burde vi også bli flinkere til her i heimen..
  og så er jeg enig med at family living er et bra blad, jeg kjøper det innimellom.
  ha en fin ukestart, kjære du!
  klem fra meg

  SvarSlett
 5. Nei fasiken, vi begynte jo med dette men det har visst gått helt i glemmekoka! På tide med ny frisk fra og med neste mandag tror jeg :)

  Klem til deg
  Signe

  SvarSlett
 6. Nå ble jeg veldig fristet til å lage gresskarsuppe til middag i morgen. Det er jo bare så fantastisk godt, og fargen gir energi den også:-) Her i huset er vi vegetarianere hver eneste dag. Veslejenta mi fortale meg idag at hun var vegetarjente, mens Daniel (en gutt hun kjenner fra barnehagen) er kjøttgutt:-) Barns kommentarer er bare så rett frem ærlig...herlig:-) Ha en fin uke! hilsen Anne Lise

  SvarSlett
 7. mmm...Lurt!
  Og jeg elsker duken din!!
  Klem Monica :)

  SvarSlett
 8. God ide med kjøttfri mandag! Vet ikke om jeg kan klare å følge opp den, men man kan jo prøve. Når jeg tenker meg om tror jeg faktisk vi har masse kjøttfrie dager - egentlig (men det kommer ann på om fisk teller som kjøtt eller ikke da). Vi har nok ikke en helt vegetar dag i uka, men vi har det faktisk av og til. Tenker bare ikke over det... Må begynne å følge med på hva du finner på, så jeg kan finne ideer til hva vi kan lage (på kjøttfridager). Alltid veldig bra med nye ideer til middagen!

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 9. Hei du!
  ..nyer bildene dine jeg<! Var jo lekkert med fargene og allt-det passet jo så fint sammen både maten og duken*smile*

  ...og ser godt ut da! Deilig med suppe på høst og vinteren synes jeg...

  ...men sambo er skikkelig kjøtt-eter, så tviler på at det blir lett å innføre vegetarmat her i heimen gitt...*hm*

  Flott dag videre til deg!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 10. Hei! Takk for hyggelig kommentar. Mmm så deilig varm suppe. Er på hotell i Gjøvik, Her serverte de ingefær, chili, lime og gulrot shots til frokosten. Så digg. SÅ "energiserende"!!Du kan tro jeg gruet med for å tømme stuen, gangen og kjøkkent!! 3 rom. Stablet alt på kontor og soverom og reiste bort 2 av dagene. Og vet du hva. Det er så deilig og han fra ADLER var så dyktig, rolig og nøye. Og gulvene er bare så behagelige å gå på. Smidige, varme. Jeg er så glad jeg gjorde det. FOr jeg virkelig hatet gulvene før! Nå er det mer livskvalitet! Signe

  SvarSlett