søndag 9. oktober 2011

Brunch

Av og til er det berre fint å ikkje ha brød i brødkorga, for då MÅ ein berre bake! I dag vart det grove chia-scones (chiafrø = eit meksikansk frø som er særs omega-rikt) med ost og syltetøy. Og sjølvsagt store mengder te!

Ingen som legg merke til at vi ikkje brukte opp adventslysa våre i fjor, er det vel? Alt unnateke barneskeiene frå Ikea er brukt-/loppefunn, eller arva.

Herlige koppar og fat frå Stavanger Flint, gåve frå ei flott venninne!


Åtte store scones:
3 dl kveitemjøl
1 dl havregryn/havrekli
ca 1 dl rugmjøl
2 måleskeier chiafrø
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 ts (mineral)salt
0,5 dl matolje
Kefir til passe "deig"

Bland alt det tørre, hell i matolje og rør inn kefir til du får ei tjukk deig-røre. Bruk to spiseskeier og legg deigen i store klattar på bakepapir. Steikast i ovnen på 225 grader i ca 15 minutt. Perfekt med mat som er ferdig på ca 20 minutt!

***

Today´s brunch: Scones with cheese and jam, and lots and lots of tea. We were out of bread as luck would have it, so I just HAD to bake something! Almost everything on the table (including the table) are flea market/thrift store finds or inherited from my parents.7 kommentarer:

 1. Så spennende og så ser det så godt ut :)
  Tenk - jeg er kokk og har ikke hørt om chiafrø før ;) Man lærer noe hele tiden . Den duken du har på bordet syns jeg var så fin !

  tusen takk for hyggelig hilsen hos meg :)
  Janne

  SvarSlett
 2. så koselig! :) digger frokostasjettene med plass til koppen.

  SvarSlett
 3. For et hærlig pådekt frokostbord. Kjempe flott service og nå kjenner jeg på at jeg angrer angrer litt på at jeg ikke kjøpte dette på loppemarked for et par helger siden:(

  SvarSlett
 4. Nam! Her blir me også litt glade når det er tomt for brød, sjølv om det ikkje blir så internasjonal mat då. Men mamma-rundstykker er alltid bankers;)

  SvarSlett
 5. Scones er berre heilt genialt! Lagar det eg og når eg har glømt å ta opp brød, eller er tom. Det er så raskt, enkelt og godt!

  SvarSlett
 6. mmm..!
  dette så yummi ut!
  takk for oppskriften! du e` så grei :0)
  ..og jeg må jo smile av de skjønne tallerkenene du har dekket med..de har jeg spist mang et måltid på i oppveksten...*nostalgi :0)
  ha en flott ukestart - moaklem

  SvarSlett
 7. Mmm takk for oppskriften, den må prøves! Chiafrø er bra, fikk nettopp en ladning i posten, kjekt med nye måter å bruke dem på :)

  SvarSlett