mandag 9. januar 2012

Global chic

Det er mange plassar eg har lyst til å besøke og mange kulturar eg finn inspirasjon i, men eg har tross alt gifta meg til eit andre heimland og det må bli Mexico som får representere min globale innreiingsstil i dag. NIB har valgt "global chic" som tema for første utfordring i 2012, og eg hiv meg med. Det er mi første, og det passar vel bra å innleie bloggåret (nesten) med å prøve noko nytt?

Soverommet vårt har litt meksikansk preg. Eg gler meg til neste gong vi skal reise over havet og alt det kjekke som skal få bli med heim i kofferten min, eller eventuelt i ein container (Acapulco chair anyone?). Men som sagt, det er soverommet som er mest Mexico. Dette rommet har vi ikkje rørt med oppussingsverktøy enno, så de får halde ut med litt holete tapet og beige veggar.Visste du at julestjerna er ein meksikansk blome? 


Strykejern? Aldri høyrt om...Fyll ein glasbolle med juletrelys og rååsa bling - perfekt meksikansk stemning!

Sjå fleire bidrag eller bli med på utfordringa sjølv her

Sarape (multifarga teppe) og rebozo (raudt sjal) frå Mexico, "votive candles" frå Etsy (kva heiter det på norsk? Bønnelys?), heimesydde puter med teksten "buenas noches" ("god natt"), turkis hjort frå Primark, raud ramme frå Ikea og fargerik pappmasjeengel og turkis trekors frå Mexico.

11 kommentarer:

 1. Så kule puter!! Hvor er de fra? Og ett kjempe fint innslag i global chic konkuransen :) Likte lekenheten din

  SvarSlett
 2. Ikke vanskelig å få Mexico-følelse her. :) Jeg har faktisk vært i Mexico en gangi forbindelse med et bryllup, og vi fartet rundt i over to uker. Laaange bussreiser... Fascinerende land og masse spennende å se på. Acapulco var faktisk et av stedene vi var. Acapulcostolene er kule!

  SvarSlett
 3. Ooo, karamba!! Hærlig innlegg og flott blogg, legger meg til som følger jeg:-) Har selv flotte minner fra en tur til Cancun, Tulum og Cozumel. Mååå bare tilbake til X-caret med barna en gang å snorkle i underjordiske elver.

  Hilsen Maratonjenta!

  SvarSlett
 4. Veldig kult bidrag :) Me like!

  Fabelaktig start på uken til deg!
  klemklem

  SvarSlett
 5. Tøft bidrag!! Min beste og mest minnerike ferie noen sinne var nettopp i Mexico. Så spennende å ha en bedre halvpart fra en såpasss annerledes kultur :)

  Lykke til i utfordringen!

  SvarSlett
 6. Så fint innslag. Fikk meg til å tenke på min beste barndomsvenn som fant seg kjæreste å flyttet til Mexico :-)

  SvarSlett
 7. Ja takk til Meksiko og jatakk til Acapulco.
  (Byen skal visstnok være litt skummel, men jeg tar gjerne noen stoler, he he)

  SvarSlett
 8. Que padre!
  Jeg liker de Buenas Noches puter. En veldig godt idea for en DIY!

  Feliz dia :)

  SvarSlett
 9. KULT!
  ...kjempe fint bidrag...og ja, jeg kjenner mexico-følelse her!*smile*

  Ønsker deg lykke til og en flotters kveld!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 10. Kjempefint! Digger putene:)
  Lykke til i utfordringen!

  SvarSlett
 11. Ja, jeg liker kaffen bedre med litt melk og sukker i. Jeg har steamer på Nespressoen min så kanskje jeg bør prøve det.. haha, lenge leve latskapen.

  Takk for svar. Så flink og oppfinnsom du er. Har mye stoff og noen ekstra putetrekk som jeg kan fikle litt med. Takk for inspirasjonen, nå er det bare å finne frem symaskinen(og lysten, hehe)

  Ha en fin onsdag du også!

  SvarSlett