søndag 2. oktober 2011

Søndagsmiddag

I dag har vi hatt skikkeleg norsk husmannskost! Fårikål og tilslørte bondepiker, nydeleg haustmat. Kjøpte epler frå epledugnad i går, frivillege har gått rundt og plukka epler i hagar i Horten og det vart solgt til inntekt for krisa på Afrikas Horn. Flott tiltak!






Tilslørte bondepiker med litt ekstra:

4-5 epler utan skal, i bitar
6 Digestivekjeks
2 kanelknekkebrød (kjøpt i Sverige)
1 pk kremfløyte + litt vaniljesukker
Hakka mandlar og mørk sjokolade

Kok opp sukkerlake (ca 1dl vatn og eit par ss sukker), legg i epla og kok til dei blir møre. Hell eventuelt av litt av sukkervatnet og mos epla. Set til avkjøling på kjøkkenbenken. Knus kjeks og knekkebrød med kjevle (legg i pose og rull/slå i veg) - du kan gjerne bruke kavring eller ein annan type kjeks. Når eplemosen er kald piskar du krem. Legg eplemos, kjeksbitar og krem lagvis, strø over sjokolade og mandlar.


Håper helga di har vore fin!

***

We had a very traditional Norwegian dinner today with steamed lamb and cabbage and a trifle-like dessert with apples. This is the kind of food one would eat here in autumn, when the lambs were slaughtered and cabbage and potatoes are the veggies that grow. Apples are ripening now too. Lovely!

For the "tilslørte bondepiker"-trifle ("covered maidens", I don´t know where the name comes from!)

4-5 apples, peeled and cored.
2 dl double cream
10 Digestive biscuits
Chopped almonds and dark chocolate

Boil the apples in sugar syrup (1 dl of water and a couple of spoons of sugar), when they are soft mash them to a puree (but leave a few bits in!). Leave on the counter to cool. Bash the biscuits. When the apple puree is cool, whip cream and layer apples, biscuits and cream. Top with almonds and chocolate.

4 kommentarer:

  1. Hei!
    Likte den vrien på tilslørte bondepiker! Litt mer eksklusivt, liksom. Takk for oppskrift, skal jammen testes ut:)

    SvarSlett
  2. Aldri skjønt hva digestive kjeks er. Hva brukte du?

    SvarSlett
  3. yum yum høres nyydelig ut! Har hatt får i kål her også i dag, å jeg gleder meg til rester imorgen!

    :) klemmer fra meg!

    SvarSlett
  4. Digestive er ein type kjeks, veldig vanleg som botn til ostekake f.eks. Du finn dei i kjekshylla, ein raud pakke med kvit skrift. Kan fint bruke Kornmo eller kavring, eller sjokoladekjeks (det har eg prøvd tidlegare -veldig godt!)

    SvarSlett