onsdag 31. august 2011

Eg er så glad i huset vårt! Det var verkeleg meant to be, at vi endte opp nett her! Huset er gamalt, det er bygd i 1918 og er teikna av Morgenstierne og Eide som er kjende for å teikne hageby-aktige boligområde (og mange andre spanande bygg!). Her vi bur teikna dei 18 hus i same stil som vårt, i tillegg til nokre andre hus og heile området her vi bur er verna. Det gjer at vi alle har store hagar og god plass mellom husa, og det er deilig energi og stemning her!

Området vart anlagt i 1917-1920 og laga på forespørsel frå marinen. Det hadde vore spanande å vite kven som budde her opprinneleg! 

Huset har takhøgde på nesten 270cm, noko som hjelp enormt på romkjensla. Kjøkkenet har originalt panel både på veggar og i taket, håpet er å finne liknande veggar (og tak!) bak plater rundt omkring.

Nesten over alt er det spor etter ulik maling som har blitt brukt. Dørkarmane har blitt slitt av både hender, føter og dører. Eg elskar det! Kan ikkje male over slikt, ikkje sant?! ***

I love our house! It was definitely meant to be that we ended up here! The house is drawn by the architects Morgenstierne and Eide, who were famous for designing neighbourhoods with a roomy feel. The houses in our area were all built between 1917 and 1920, our house is from 1918. 

The signs of this being an old house is everywhere, the door frames have signs of wear. I love it, wouldn´t dream of repainting it! 

5 kommentarer:

 1. hei på en torsdag :0)
  & 1000 takk for fine ord fra deg!
  bloggnavnet ditt får meg til å *smiiiile!
  fantastisk herlig med kjærleik & chili!
  så heldig dere er som har vernet hus - stor hage og mye bra energi betyr så utrolig mye for trivselen!
  ønsker deg en finfin dag videre -
  moaklem

  SvarSlett
 2. Tusen takk for så hyggeleg kommentar moa! *smask* Det er deilig å bu i gamalt hus, men det er litt omstendeleg med den verna biten, sidan vi må søke om alt mogleg (skal eigentleg søke om å skifte utebelysning eller sette opp dørskilt, DET er ganske strengt!)

  SvarSlett
 3. Så koseleg det var her inne hos deg! :) Kjem gjerne tilbake!! :)

  Ønskar deg og dine ein fin kveld!

  SvarSlett
 4. Så kjekt med hus med historie og sjel! <3 Eg vil og ha eit sånt eit! I fylket ditt, trur eg til og med! :) :) :)

  SvarSlett