mandag 29. august 2011

Stova vår

Ho er bittelita, berre rett over ni kvadratmeter. Ho har grusom, gul strukturtapet. Ho har "dobbel" brannmur og framleis ope hol inn i pipa etter parafinovnen som sto her då vi flytta inn (og som vi fjerna ganske kjapt). Ho har to ulike fargar på golvet.

Men dette er framleis hjartet i huset. Her ser ungane barnetv, vi les god natt-historier, syng og spelar musikk, ungane teiknar og puslar og eg sjekkar e-post og bloggar. Vi kunne fint fyllt ei stove som var tre gonger så stor, men vi klarer oss jo bra på den vesle plassen vi har!

Skatoll frå loppis (med kalender frå Freya, vår trufaste Klippan (som skal byttast ut når vi finn den rette), Lätt bord/stolar frå Ikea (som bør få litt TLC straks, ungane sin nye hobby er å sage opp fargekritt med linjal...), kvitt salongbord med aviskorg frå Hvitt Rom og kvitmåla mini-skjenk frå loppis fungerer åkei som tv-møbel.
I dag har mannen rydda hus medan eg var på jobb og malte kontoret (berre eitt strøk att på nokre av vinduslistene, så er vi ferdige!), fantastisk å kome heim til reint og ryddig hus. Sjølvsagt var det kaos igjen etter berre nokre minutt etter barnehagehenting, men sånn er jo livet!
Håper du har hatt ein god start på veka!
11 kommentarer:

 1. koselige bilder ;-)) artig med det skatollet, i teak. kjent møbel før i tiden det ja.
  takk for hyggelig sopp-hilsen forresten ;-)
  fant noen av soppene på Kremmerhuset og Søstrene Grene, i tilfelle du er interessert. i fjor altså...
  hilsen TOVE

  SvarSlett
 2. Fine bilder da :)
  Jeg hadde egentlig dødd litt tror jeg om stua var på 9 kvm.. Men alt går jo om man bare vil..

  Skatoll har jeg også, superfint og praktisk! Jeg fikk mitt etter bestefaren min døde, det sto i huset hans, kommer aldri til å kvitte meg med det :)

  SvarSlett
 3. Koselig stue, og fine bilder!
  Vi har en vinkelstue, som er ganske smal, og veldig vanskelig å møblere..med en svær, stygg parafinovn/peis. -Men det gjør ikke så mye, rommet er som du sier husets hjerte:)

  SvarSlett
 4. Hihi, samme skattoll som fulgte med huset vi pussar opp ;) skal ta vare på det eg og, men eg kjem til å male det trur eg, og skifte handtaka ;)

  SvarSlett
 5. ditt skatoll er finere enn mitt. :) Men jeg synes det er kjempepraktisk. Men, kontor? Hvor?

  SvarSlett
 6. Mja, kontor og kontor. Planen er å bruke det bittevesle området oppe i trappegangen til kontor og bibliotek. Eller noko sånt. Blir i alle fall ein liten arbeidsplass der, nokre hyller med bøker og strikketøy og ein stol eller to. Kanskje den finaste utsikta i huset (i alle fall når ein ser forbi nabohusa tett i tett).

  SvarSlett
 7. Ahhh. Joa, husker det nå! :) Det blir fint med kontor med utsikt, altså!! Det er noe jeg ønsker meg. *stirrer i veggen på "kontoret" (skatollet)*

  SvarSlett
 8. Jeg digger virkelig stilen dere har altså :) Du gjør det så fint å utnytter plassen dere har så bra :D

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Blir jo litt stirring i veggen på "kontoret" her også, sidan skrivebordet/pulten/hylla (ikkje heilt bestemt kva vi skal ha dataen på) blir ved sidan av vinduet. Men eg trur det blir bra!

  Jannicke: TUUSEN takk! ♥

  SvarSlett