tirsdag 20. september 2011

Stova vår

Vi har ommøblert på stova, og eg likar det godt - når ein har ei bittelita stove er det viktig å skape så mykje plass som mogleg. Og bittelita er den definitivt, rundt 9kvm. Heldigvis høgt under taket, og eit stort vindauge, det hjelp på romkjensla!

Det er framleis mykje som skal gjerast her, taket skal fiksast, det gule tapetet skal vekk (grøss!) og vi har ikkje bestemt oss for kva vi skal gjere med golvet. Det er litt kult at det er så stygt og uflidd, så enn så lenge får det vere lakka/grønmalt. Lurer på kva som har vore her før - lakka dei golvet, la teppe på og malte rundt?!Dei mest populære barnebøkene har fått plass i aviskorga. Funkar finfint som utstillingsbibliotek i miniformat! Og lettare å finne fram enn oppi ei kasse!


Klarte ikkje halde meg unna The Indifferent Giraffe frå Etspirasjonsinnlegget mitt tidlegare i september.
Måtte skvise plass til ungane sitt teiknebord. Blir ikkje brukt om det står oppe på soverommet. Og vi har jo ungar, og dei er ein del av interiøret dei også! Teiknebøker kjøpt på loppis.
No skal eg legge mitt legeme i badekaret saman med ei badetrøffel eller to frå Såpebobla, trur det må bli 
noko frå Oh my achy muscles-serien. Nett heimkome frå 2.5 timars pilgrimsvandring med ein gjeng flotte konfirmantar, og er rimelig støl i beina.

God tysdagskveld!

***

Thought I´d show you some pics from our (tiny!) living room. We just rearranged the furniture and I like the new look. It feels slightly more spacious, if one can ever call a 9 square metres living room spacious?! 

I´m running a hot bath as I write, filling it with bath truffles from Såpebobla. I need some therapy from the Oh my achy muscles-series after a 2.5 hour hike today.

6 kommentarer:

 1. Ja det er utrolig hva det gjør med romfølelsen om det er høyt under taket og godt lys! Jeg er vant til høyde under taket fra byleiligheten vi hadde i Oslo, men her oppe i nord i et gammelt trehus er det 'vanlig høyde' og det tok litt tid å bli vant med det :)

  Og om dere maler hvitt på veggene (og kanskje gulvet også?) så er jeg sikker på at det plutselig virker dobbelt så stort!

  Klem,
  Signe

  SvarSlett
 2. Det er en utfordring med lite plass, men det viktigste er vel at dere trives, har det slik akkurat dere ønsker å ha det.

  SvarSlett
 3. Det ser kjempebra ut nå! Det er jo vanskelig å si ut fra bilder - men jeg er enig i at det ser ut til å ha gitt mer luftig følelse! Vellykke prosjekt!

  SvarSlett
 4. Eg har også trua på kvite veggar, må berre overbevise mannen om at det er ein god idé ;) Han synes det er litt keisamt med berre kvitt...

  Planen er å bytte om på stova og kjøkkenet etterkvart, sånn at vi får litt større stove. Vi er kjøkkenmenneske som elskar å lage mat, men vi oppheld oss lite på kjøkkenet elles, så vi må optimalisere den plassen vi har. Også har vi jo ein kjellar som blir fin som tv-stove/gjesterom/hobbyrom når vi får drenert rundt huset og satt inn eit nytt vindauge. Vi HAR plass, men det er litt prosess å kome seg dit (og litt dyrt...)

  SvarSlett
 5. Så deilig å leve i et hus med historie! Mye arbeid, javel...men så blir det et hjem for akkurat din familie til slutt da :-) Vi er midt i et lignende prosjekt, oppussing fra ende til annen, puh! Kjenner på meg at det sakte men sikkert blir et hjem for oss. Stilig giraff-pute foresten :-) Klem

  SvarSlett
 6. Kan godt være enig i at hvitt er litt kjedelig farge, jeg! Men det er jo ikke den eneste lyse fargen i verden. Er ganske sikker på at med en gang dere får fiksa gulvet til å være EN farge (og det heller trenger jo ikke være hvitt ... jeg synes lyslakka tregulv er nydelige, feks!) - og eventuelt maler veggene i en ensartet lys farge, så har dere en sterkere illusjon om plass uansett om det er hvitt eller ikke.

  SvarSlett