tirsdag 6. september 2011

Be the change


Vi kan alle hjelpe, katastrofen på Afrikas Horn er ikkje over - og sjølv om den mister fokus i media og kanskje i medvitet vårt så er det ikkje for seint å hjelpe! 12 millionar menneske er ramma av alvorlig tørke, og FN reknar med at omfanget menneske som vil trenge humanitær hjelp vil stige med opptil 25% i tida framover.

Eg oppfordrar herved lesarar om å bidra, med stort eller smått. Om ein allereie har gitt pengar, så har ein gjerne råd til å gjere det igjen. Eller kanskje du kan invitere vener på velgjere-middag (lag ein deilig middag, alle betaler litt for maten og pengane går inn på konto til ein bra organisasjon)? Kanskje pengane i vinlotteriet på jobben kan gå til eit godt føremål denne veka? Kanskje har du tøy som har blitt for smått (eller har feil fasong) som kan donerast til Fretex eller eit flyktningmottak? Eller arranger ein klesbyttekveld med gode vener, alle betaler ein symbolsk sum og kan "shoppe" fritt blant tøyet som er tilgjengeleg og pengane går til nokon som treng det som mest.

Det aller enklaste er i alle fall å sende ein sms: HJELP til 2090 (200kr til Røde Kors)


Håper du har ein god tysdagskveld, her er det nesten-storm og veldig haustleg ute!


3 kommentarer:

 1. Så flott at du oppfordrar til dette. Viktig å ikkje gløyma... Takk!

  SvarSlett
 2. Så fin blogg du har - fant den via tett inntil!

  mvh
  www.bittelitens.blogspot.com
  (får ikke logget meg inn for øyeblikket..)

  SvarSlett
 3. Hei skatten min!

  Gratulerer som vinner av 3. premien i mitt lotteri. Det var 5 botaniske ark fra de gamle, fine bøkene. Siden du allerede har en av de bøkene, så får du jo lov til å gjør hva du vil med dem. Gi de videre eller hvaduvil. Men det var jo du som vant, så DU skal få dem. :) Kanskje like greit, om Elias ikke vil du skal rive ut ark i din egen bok.

  Iallefall, gratulerer! Er så inderlig glad i deg.
  Vi må treffes snart, skatt!

  Ha en fin lørdagskveld.

  SvarSlett